Mountainbike wedstrijd in het Drentse Norg

De jeugd mountainbikers van The Whoopers waren al weer toe aan hun 5e wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd werd verreden in het Drentse Norg, waar in de bossen een gevarieerd parcours was uitgezet.

In categorie 1 (jongens van 8 jaar en meisjes van 9 jaar) ging Hilde Pennings matig van start maar in de eerste ronde wist ze dit meteen recht te zetten en kwam door op de 5e plaats (tweede meisje). In de volgende ronde wist ze een plaatsje op te schuiven en aan te sluiten bij het eerste meisje. In de laatste ronde kwam Hilde net iets te kort om het meisje op de eerste plaats in te halen. Hilde passeerde de finish op een vierde plaats en als tweede meisje zodat ze wederom het podium kon beklimmen.

In categorie vijf ging Stan van de Hanenberg goed van start en wist als 20e in een groep van 42 kinderen het bos in te gaan. Stan kon in de eerste ronde een plaatsje goed maken, en kwam te rijden in de groep die streed om de 15e plaats. Door goed tempo te blijven rijden wist Stan nog een paar plaatsen op te schuiven en eindigde zijn wedstrijd op een knappe 16e plaats.

In categorie 6 ging Gijs Pennings goed van start maar doordat hij niet goed in zijn klikpedaal kwam, kon hij zijn start niet goed doortrekken tot aan het bos. Gijs ging als 14e het bos in. Na de eerste ronde kwam Gijs door op een tiende plaats. Op het gevarieerde parcours wist Gijs goed tempo te houden en elke ronde plaatsen goed te maken. Gijs eindigde na 45 minuten wedstrijd op een 7e plaats.

In categorie 7 liet Martijn van Doorn er geen gras over groeien. Martijn reed vanaf de start weg. Martijn bouwde zijn voorsprong per ronde met 20 seconden uit. Na 5 rondes kwam Martijn met ruim 1 minuut voorsprong binnen en wist alweer zijn derde overwinning van het seizoen te noteren.

Aansluitend aan de jeugd wedstrijden was er een wedstrijd voor de nieuwelingen. Als eerstejaars ging Bart Pennings van start voor zijn 3e wedstrijd van het seizoen. Na een goede start wist Bart aan te sluiten bij de groep die moest gaan strijden voor plaats 2 tot en met 8. Door een paar kleine stuurfoutjes en een ketting die er af was gegaan moest Bart de groep laten gaan. In de ronden daarna kon Bart zijn plaats vast houden, maar door een hongerklop in de laatste ronde kwam er nog 1 rijder voorbij waardoor Bart zijn wedstrijd eindigde op een 9e plaats.