Jajajajaj, bietje vertraging me skrijve.. Exkuuzes en sorry enzo. Druk witte wel. Kamer witte, achterkamer witte en witte tonnie.

Dees weekend ist Nederlands Kampioenschap veur die klein manne ! Das mooi! Niks mooier dan klein manne te zien fietse en dan ook nog in de modder en bergop.  Die 2 van men zen nog nie zo da ze mee kunne doen.  4.5 en 1.5 jaar, dan komde net kijke in MTB land. Die van 4 die goat nou zonder zijwielekes proberen te fietse. Knap, heel knap. Op zon klein fietske. Moete eens probere, da ga nie.. Das nie te doen.  Maar toch, op een klein fiets moete t leren.. En nee, nie op un ouw fiets.

Mooi da zo’n evenement in Balkum is. Op da parkoerske me diejen verrekten zandbak. Van de week ikke trouwens vol gas er deur heen. Eindelijk. Gewoon recht, da wel, nog ginne bocht gemakt, maar hee, t begin is er. Nie da t iemand gezien ha.. Nee, die zien t alleen as ge op oew bakkes gaat.  En da filmen ze dan ook nog. Volgende wedstrijd ekkes beter doen, dan doek wir mee. Hoewel.. ik heb diejen neijen berg gezien.. Das ook nie hendig.  Da wordt un zwaar kluifje veur die mennekes en vrouwkes.  Maar wel skon! Mooi ding. Verrekes lastig, mar wel mooi. Hulde veur dun bouwerT.

Moet heel eerlijk bekenne da ik er nie veul ken van die kort oren. Mar da maakt nie uit. Gewoon gaan kijken en un bietje klappe veur die kleine doerakken. Veinen ze mooi. Da veint iedereen mooi.  En hee, de Micki van Empels, de fam. Prikstruik en de Rick v/d Hanenbergs zijn zo ook begonne. Moete kijke wa ze nou bereikt hebbe. Zen toch mooi beroemdheden in Brabant en heel weit daarbuite.  Allemaal geleerd in Balkum en umstreke.  En misschien wa Drunense Duinen af en toe…

Ik hoop echt veur de jeugd dat t zaterdag dreug weer is. Leste keer diejen wedstrijd in t begin van t seizoen war eigenlijk veul te kou. Das niks. Nie goed veur de spierekes, nie goed veur de moraal. Gewoon, graadje of 18, lekker zunneke en dreug weer. Das t mooiste. Ook veur de ouders. Kunnen die ook normaal rondkijke ipv weggedoken staan in dun kraag van hulliejen jas. MTB = zomersport. Toch ?

Maar goed, veul plezier allemaol, veul succes veur de deelnemers en probeer wa rood-wit en blauw hier in de buurt te houwe he !