Jeugd mountainbikers Whoopers goed op dreef in Breda

Op zaterdag14 april was de strijd voor de  jeugd van The Whoopers, op het snelle parcours in Breda, weer losgebarsten. Kinderen met rode gezichtjes stoven over het terrein, tussen de supporterende ouders door. De wielervereniging Breda had weer een mooi parcours gebouwd met daarin een brug.

In categorie 1 ging Hilde Pennings voortvarend van start. Op de derde plaats, in de groep van 18 kinderen, ging ze de singletrack in. In de twintig minuten durende wedstrijd kon Hilde goed tempo blijven houden, maar ze kon de derde plaats niet vasthouden. In de tweede ronde kwamen twee kinderen voorbij. Hilde eindigde op een knappe 5e plaats en mocht wederom als 3e meisje het podium betreden.

In categorie 5 ging Stan van de Hanenberg goed van start. In het begin van de wedstrijd reed Stan op een 18e plaats, in een veld van 44 kinderen. In de tweede ronde wist Stan door te schuiven naar een 15e plek met 4 andere kinderen in zijn wiel. Stan wist ze los te rijden door op de technische stukken een hoog tempo te ontwikkelen. In de laatste twee ronden wisten twee kinderen weer aan te sluiten. In een spannende laatste ronde kon Stan zijn 15e plek niet behouden. Stan eindigde zijn wedstrijd op een 17e plek en was zeer tevreden over zijn prestatie.

Gijs Pennings had in categorie 6 een zeer goede start. Gijs wist vanaf de tweede startrij als 7e het veld in te gaan. In de eerste twee ronden kon Gijs met moeite aansluiting houden bij de kopgroep. In de derde ronde moest Gijs de kopgroep laten gaan. Een zware schoolweek begon zijn tol te eisen, Gijs vond het moeilijk om op de zware stukken tegen de wind in snelheid te maken. In de drie kwartier durende wedstrijd moest Gijs nog een aantal kinderen laten gaan. In de laatste ronde moest Gijs met drie kinderen strijden voor plaats 12. Door een deel van de ronde in het wiel te blijven zitten en met zijn laatste restje energie te versnellen, wist hij de 12e plaats veilig te stellen.

In de oudste categorie ging Martijn van Doorn er van af de start als een speer vandoor. In de eerste halve ronde van mocht er 1 kind in zijn wiel zitten, maar bij het oprijden van het rechte stuk versnelde Martijn 1 keer en reed de jongen uit het wiel. De overige 50 minuten reed Martijn in een hoog tempo door. Per ronde wist Martijn zijn voorsprong verder uit te bouwen. Met ruim 3 minuten voorsprong wist Martijn zijn wedstrijd winnend af te sluiten.

Zaterdag 21 april staat alweer de 7e wedstrijd van het seizoen in Honselersdijk.