Logo_Eijkemans_DEF.jpg

Bart Pennings Benelux kampioen mountainbike bij de Nieuwelingen

Zaterdag 7-9-2013 zijn op een zeer selectief parcours in Zoetermeer de Benelux kampioenschappen mountainbike verreden. Bij de Nieuwelingen stonden 35 rijders aan de start, met daarbij de gehele top uit Nederland Belgiƫ en Luxemburg.

Vanuit de start wist zich meteen een groep van drie rijders met daarbij de Nederlands kampioen en Bart Pennings zich los te maken van de groep. De kampioen van Belgiƫ volgde op 20 seconden.

In de derde van totaal 5 ronden kwam Bart met 20 seconden voorsprong door op zijn eerste achtervolger, hij wist zijn voorsprong uit te breiden naar 40 seconden en de wedstrijd winnend af te sluiten.

Bart Pennings lid van Mountainbike club The Whoopers uit Berlicum en rijdend voor team "Gerotech / van de Meulenreek" wist hiermee zijn seizoen met een mooie trui af te sluiten