Martijn van Doorn pakt een bronzen plak tijdens jeugd NK mountainbike in Apeldoorn

Voor het Nederlands Kampioenschap waren drie renners van mountainbikeclub The Whoopers afgereisd naar Apeldoorn. In Apeldoorn was een technisch parcours uitgezet. In het parcours waren diverse nieuwe hindernissen aangelegd, zoals meerdere dropoffs, een trap en een afdaling over grote natuurstenen.

Hilde Pennings moest in categorie 1 de spits afbijten voor haar eerste nederlandse kampioenschap. Hilde had een mindere start en ging als 12e  algemeen en als 4e meisje het bos in. In de eerste ronde wist Hilde een paar plaatsen goed te maken. In het begin van de tweede/laatste ronde wist Hilde aansluiting te krijgen met het meisje op de derde plaats. Net nadat ze de aansluiting had gemaakt kwam ze ten val in een bocht en was ze de aansluiting weer kwijt. In het laatste deel van de wedstrijd wist Hilde niet meer op te schuiven. Hilde eindigde als 9e algemeen en als 4e meisje.

In categorie 6 was het de beurt aan Gijs Pennings. Gijs had een goede start en ging als 10e het veld  in. In de eerste ronde ontstond er een kopgroep van 5 kinderen. Gijs had de aansluiting gemist en volgde in de tweede groep op een paar seconden. In de tweede ronde schoof Gijs op naar de 7e plaats in de wedstrijd, maar in de afdaling na de rotsblokken kwam Gijs ten val (zoals hij later vertelde:  “ik ging helemaal over de kop”). Door de val was Gijs op de 15e plaats terecht gekomen. In de laatste twee ronden wist Gijs nog een paar plaatsen goed te maken en eindigde op een 12e plaats.

In categorie 7 ging Martijn van Doorn van start om zijn nederlandse titel te verdedigen. Martijn had een goede start en reed twee ronden lang in de kopgroep van 5 personen. In de derde ronde viel de kopgroep uit elkaar. Martijn kwam op de tweede plaats te rijden en verloor in de technische passages ruimte op de jongen die op de eerste plek reed. In de vierde ronde kwam er een jongen aansluiten bij Martijn en nam meteen de tweede plek over van Martijn. In de laatste twee ronden wist Martijn de derde plek te behouden en mocht alsnog het podium betreden om zijn bronzen plak in ontvangst te nemen.