De eerst drie wedstrijden van het seizoen 2012

De eerste wedstrijd van het seizoen werd verreden in Assen. Met drie jeugd renners waren The Whoopers hier aanwezig. Stan van de Hanenberg mocht de spits afbijten in categorie 5. Stan werd als een van de laatste opgeroepen in een veld van ruim 40 kinderen. Na een goede start wist Stan rond de 30e plek het bos in te rijden. In de loop van de wedstrijd wist hij nog een aantal plaatsen goed te maken en eindigde op een verdienstelijke 21e plaats.
Aansluitend mocht Gijs Pennings van start, tijdens de start kwam Gijs niet goed in zijn klik pedaal waardoor hij kostbare plaatsen verloor. Hij ging als 17e het bos in. Het parcours was smal en inhalen dus erg lastig. Per ronde wist Gijs een aantal plaatsen goed te maken en kwam uit op een mooie 7e plaats.
Martijn van Doorn start dit jaar in categorie 7. In het afgelopen jaar wist hij bijna alle wedstrijden te winnen en in zijn kampioenstrui ging hij van start in Assen. Na een goede start wist hij al meteen een voorsprong op te bouwen. Na twee ronden werd hij echter ingelopen. Zijn belager was slimmer dan Martijn en bleef rustig een ronde in zijn wiel zitten waarna hij zijn demarrage plaatste. Martijn had hier geen antwoord op en eindigde op een 2e plaats.

De tweede wedstrijd van het seizoen was meteen de thuiswedstrijd voor de rijders van The Whoopers. Hilde Pennings ging voor haar eerste wedstrijd van start in categorie 1. Hilde ging goed van start en wist meteen een plaats binnen de eerste 10 rijders te pakken en als 3e meisje in de wedstrijd te rijden. Tijdens de drie ronden wist Hilde nog twee plaatsen op te schuiven en als 8e totaal te eindigen en als 2e meisje het podium te beklimmen.
In categorie 5 ging Stan van de Hanenberg van start. Stan had in het begin van zijn thuiswedstrijd moeite met het hoge tempo, op de technische stukken kwam Stan beter uit de verf. Stan wist zijn wedstrijd te eindigen op de 23e plaats in een veld van 45 kinderen.
Gijs Pennings had een goede start en ging als 10e de eerste singeltrack in. Gijs wist in de eerste ronden op te schuiven naar de 7e plaats. Het gat naar de 6e plaats was groot, maar door goed tempo te blijven rijden wist Gijs in de laatste ronde het gat dicht te rijden en meteen zijn tegenstander op afstand te zetten en hierdoor op een knappe 6e plaats te eindigen.
Martijn had weer een goede start en ging als eerste het veld in. Zijn tegenstander die hem afgelopen week verslagen had, nam snel de kop over. Martijn wist nu in zijn wiel te blijven, en na drie ronden vond Martijn het genoeg en plaatste zijn demarrage. Hierop had zijn tegenstander geen antwoord. Martijn reed de laatste twee ronden solo naar de eerste zege van het seizoen.

Afgelopen weekend werd in Arkel alweer de derde wedstrijd van het seizoen afgewerkt. Hilde Pennings had het afgelopen weekend zo genoten van de wedstrijd dat ze weer in een wedstrijd van start wilde gaan. Hilde had een goede start en wist weer als 10e het veld in te gaan. Op de technische stukken verloor Hilde wat terrein, welke ze op de rechte stukken weer goed maakte. Tijdens de wedstrijd van 20 minuten wist Hilde nog twee plaatsen goed te maken en als 8e totaal en als derde meisje over de streep te komen.
Stan ging wederom van start in een groot startveld van 45 deelnemers. Stan kwam in een groep te rijden van 4 renners welke streden om plek 21 tot 24. Door een paar schakelfoutjes verloor Stan de aansluiting met de groep, maar door goed tempo te blijven houden kon hij later weer aansluiten en nog een plaatsje goed maken en te eindigen op een 23e plek.
Gijs had een goede start maar in de eerste bocht maakte hij een inschattingsfout waardoor hij zijn mooie uitgangspositie verloor en als 14e het veld in ging. Op het smalle parcours was het moeilijk inhalen. Na twee rondes sloot Gijs aan bij de man op de 7e plaats. In de daarop volgende ronden werd er door de jongens een hevige strijd uitgevoerd die uitmondde in een sprint. Gijs begon als tweede aan de sprint en kon er niet meer overeenkomen en eindigde op een knappe 8e plaats.
Martijn van Doorn reed een moeilijke wedstrijd in Arkel, na een goede start sloot een jongen bij hem aan die beter uit de voeten kon in de singeltracks. Martijn kon niet volgen en kwam op de tweede plaats te rijden. In de laatste ronde kwam Martijn nog wel korter maar kon het gat niet meer dicht rijden en eindigde op een tweede plaats.