Martijn van Doorn weer goed op dreef in Burgh Haamstede

In Burgh Haamstede was alweer de vierde wedstrijd van het seizoen voor de jeugd mountainbikers van The Whoopers. In het mooie duingebied was een gevarieerd parcours uitgezet met veel hoogteverschil en moeilijke zandpassages.

In categorie 1 ging Hilde Pennings goed van start. Hilde ging als 7e het duingebied in en was meteen aan het strijden voor de tweede plaats bij de meisjes. Hilde had moeite met een beklimming en verloor daar elke ronde kostbare seconden. In de derde ronde kwam nog een meisje aansluiten en passeerde  Hilde.In de laatste ronde kon Hilde haar plaats behouden en sloot ze de wedstrijd af op een verdiende 6e plaats algemeen en als vierde meisje.

Gijs Pennings ging in categorie 6 goed van start. Gijs ging als 4e het duingebied in en zat meteen in de kopgroep van 5 kinderen. Gijs wist zich goed te handhaven in de kopgroep en bepaalde mede het tempo in de groep. De groep bleef 4 ronden bij elkaar, in de laatste ronde viel de groep uit elkaar. Gijs kon het tempo niet volgen en moest in de laatste lange beklimming de groep laten gaan. In de lange afdaling kon Gijs het gat niet meer dicht rijden en sloot de wedstrijd af met een zeer tevreden gevoel en een knappe 5e plaats.

In Categorie 7 ging Martijn van Doorn weer voortvarend van start. In de eerste bocht kwam Martijn met zoveel snelheid aan dat hij deze met moeite kon houden. Op dit kleine foutje na reed Martijn een perfecte wedstrijd In de eerste ronde nam Martijn een kleine voorsprong van 15 seconden en wist deze voorsprong per ronde verder uit te bouwen. Martijn eindigde de wedstrijd met twee minuten voorsprong.

Komende weekend wordt de volgende wedstrijd verreden in Norg.