WSV De Zwaan
Nieuws en Pers

Klik om te verbergen

 

 

 

 

Klik om te verbergen

 

 

 

Van Zoggel Logo def


Meten is weten

Dynamische fietsmeting nu ook bij Kivada Wielersport

Het meest onderschat onder fietsers is afstelling van de fiets, een centimeter meer of minder kan een groot verschil uitmaken. De juiste fietshouding voorkomt blessures en zorgt voor meer comfort tijdens lange fietstochten. Naast de statische meting (lichaamsmaten invoeren in een maat progamma), is Kivada nu ook begonnen met een dynamische meting.

Het progamma BG fit (gekoppeld aan Specialized) is bedacht door professor Dr. Andy Pruit. Er zijn inmiddels al goede resultaten mee geboekt onder de renners van Saxo en Astana profteams. Met dit maatprogamma wordt eerst gekeken hoe iemand in elkaar zit, de mate van flexibiliteit van het lichaam wordt bekeken en of er eventueel verschil zit in de lengte van de benen. Ook wordt de zitbot-breedte gemeten wat te maken heeft met het zadelbreedte. Na deze metingen kijkt Kivada naar de afstelling door de fietser te laten fietsen op een hometrainer.

Aanpassingen in de afstelling worden meteen gedaan zodat je direct het resultaat voelt van de verandering. Het voordeel van de dynamische meting is dat je de fiets aanpast aan de fietser en niet andersom. De metingen gaan op afspraak en nemen ruim 2 uur in beslag.
Twijfel jij aan je fietshouding of wil jij meer rendement halen uit je fietsbeweging maak dan een afspraak voor een dynamische fietsmeting. 

Kivada Wielersport 
Julianastraat 30 
Middelrode

Tel 073-5032500

 

 terug