Hilde Pennings behaald eerste overwinning bij jeugd Mountainbike wedstrijd te Havelte

Voor de achtste wedstrijd van het jeugd mountainbike seizoen waren de renners van de Whoopers afgereisd naar Havelte. In de bossen, rond het oefenterrein van defensie, was een mooie technische ronde met veel hoogte verschil uitgezet.

In categorie 1 (jongens geboren in 2004 en meisjes geboren in 2003 en 2004) ging Hilde Pennings goed van start. In de eerste ronde kwam ze als derde meisje door, op een 5e plaats algemeen. Tijdens de tweede ronde wist Hilde zowel het tweede als het eerste meisje in te halen en meteen achter te laten. Ze reed in de wedstrijd, jongens en meisjes samen geteld, op de derde plek. In de laatste ronde wist ze haar plaats knap vast te houden en de wedstrijd als derde af te sluiten en daarbij als eerste meisje het podium te betreden.

In categorie 6 had Gijs pennings een goede start. Gijs wist als 3e de eerste bocht in te gaan. In de eerste ronde vormde 5 kinderen de kopgroep, gevolgd door een tweede groep van nog eens 5 kinderen. Gijs kon zich 1 ronde handhaven in de eerste groep, jammer genoeg lag het tempo iets te hoog waardoor hij terug zakte naar de tweede groep. Door technisch goed te blijven rijden wist Gijs er een knappe 8e plaats uit te halen.

Martijn van Doorn had vandaag niet zijn goede vorm van de afgelopen weken te pakken. Na een goede start kwam Martijn na de eerste ronde door op een 4e plaats, met al een redelijke afstand naar de eerste renner. In de tweede ronde wist Martijn nog een plaatsje terug te halen. In de totaal 50 minuten durende wedstrijd kon Martijn geen plaats meer winnen en sloot deze wedstrijd af op een derde plaats.

Op zondag was het de beurt aan de nieuwelingen Luuk den Otter en Bart Pennings, beide leden van the Whoopers, zij komen dit jaar uit voor het team Gerotech.

Bart en Luuk hadden allebei een goede start. Bart ging als 3e het bos in en wist aan te sluiten bij de kopgroep van 5 man. Bart kon de kopgroep ruim een ronde volgen maar moest ze daarna laten gaan. Door goed tempo te blijven rijden kwam zijn mooie 5e plaats niet meer in gevaar. Luuk reed na de start in een groep van 4 man, op de technische stroken was hij beter dan zijn concurrenten. Per ronde werd de groep kleiner en in de laatste ronde wist Luuk af te rekenen met de laatste jongen en reed hierdoor naar een knappe 11e plaats.