De Grote Prijs Kivada Wielersport Focus Bikes 2011

Met een vrij grote opkomst is de 15de Grote prijs Kivada Wielersport verreden. De voorinschrijving ging deze keer helaas niet naar nieuwe records maar toch waren er nog 650 inschrijvingen. Bij de Funklasse stonden veel lokale helden aan de start. De wedstrijd werd gewonnen door Jos Richel. Hij passeerde Franco Broks in de sprint. Nieuw Whooper-lid Bas Glaap werd 3e. De andere renners uit de Whoopers-stal werden respectievelijk: Chris van Breugel 4e, Michiel van Hemmen 5e, Eric Overbeek 8e en Dirk van Roosmalen 10e. Oud-secretaris van De Zwaan Jack van Roosmalen werd op de eerste verjaardag van zijn dochter Myrthe verdienstelijk 18e.

Masters

Bij de Masters 30+ won Rick v.d. Hanenberg met groots machtvertoon . Corno Pennings werd knap 6de. Patrick de Laat werd 8ste na een hele nette inhaalrace. Jeroen van Hout, van Van Hout Installatie Techniek werd keurig 51ste.

Masters 40+

Bij de Masters 40+ werd Twan van der Aa 52ste. Maar zijn mooiste cadeau had hij vrijdag al gekregen, namelijk de geboorte van zijn zoon Travis. Oud-eliterenner Jan Weevers won uiteindelijk de wedstrijd . Stephan van Dam van Kivada Wielersport, de hoofdsponsor van het evenement, werd 16de nipt achter Whooper Mark Baudion.

Amateurs

De Amateurs maakten er deze keer helaas geen Berlicums onderonsje van. Ninko Doornbos viel namelijk al uit in de eerste bocht met een afgebroken zadelpen, Coen Hoogervorst behaalde de 5e plaats en Danny van Zoggel werd 7e. Laura Turpijn won de wedstrijd van de dames voor Anne Terpstra. Zij ontving ook een zilveren valhelm. De nieuwelingen maakten er een mooie snelle wedstrijd van, die uiteindelijk werd gewonnen door Levi Braam.

Funklasse jeugd

De Funklasse jeugd 8-10 jaar, werd gewonnen door Jeroen Lamens. Hier werd aanstromend talent Luc van Empel 7de. De Funklasse jeugd 11-12 jaar werd gewonnen door Rob Gambon. Hier werden Whoopers Gijs Pennings 7de en Stan van den Hanenberg werd verdienstelijk 23ste . Bij de funklasse 13-14 jaar werd een sterke Roel van de Steegen winnaar. Whooper-lid Martijn van Doorn werd 7e, net voor Bart Pennings ook van The Whoopers.

Om 15.00 uur werd onder een lekker voorjaarszonnetje een zeer aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Hier kwamen alle Nederlandse toppers en zelfs buitenlandse renners aan de start. Na een sterk gereden wedstrijd, kreeg Jeroen Boelen de zilveren valhelm uitgereikt uit handen van Jeroen van Hout, van Van Hout Installatie Techniek. Niels Wubben werd knap 2e voor Jelmer Pietersma. 4e werd Pools kampioen Mark Konwa voor de belgische rijder Jimmy Tielens. Good old Bart Brentjens werd 7de in zijn waarschijnlijk laatste wedstrijd op Berlicums grondgebied. Liwald Doornbos werd 11e en Roel Verhoeven eindigde als 17e, beide afkomstig uit de Whooperstal. Bij de Junioren won Thijs Zuurbier ruimschoots. Whooper-lid Tom den Otter werd uiteindelijk 15de.

We kijken ook in 2011 terug op een zeer geslaagd evenement, met veel aanloop ook van buitenaf. Dit kwam natuurlijk ook door de uitstekende catering van van Zoggel. Hier zijn we als organisatie altijd heel blij mee. We willen alle vrijwilligers ook dit jaar hartelijk bedanken!! Dankzij jullie werd het ook dit jaar weer een groot succes!! WSV de Zwaan gaat nu op naar het 51-jarig bestaan.