Jeugd mountainbikers the Whoopers actief in Limburgse Beesel

In Beesel was, voor het tweede jaar, een mooie technische ronde uitgezet. De jeugd kwam op het parcours verschillende klimmen en een aantal technische afdalingen tegen.

Hilde Pennings ging in categorie 1 goed van start en wist de eerste beklimming als tweede meisje op te rijden. In de tweede ronde reed het eerste meisje weg van Hilde. Tijdens de ruim 20 minuten wedstrijd wist Hilde nog wel weer iets goed te maken maar op het einde van de wedstrijd moest ze genoegen nemen met een tweede plaats.

In categorie 5 ging Stan van de Hanenberg goed van start en wist aan te sluiten bij een groepje van 5 kinderen. In de tweede ronde kon Stan op het zware ronde de aansluiting niet vasthouden en kwam alleen te rijden. Door tempo te blijven maken wist Stan een 18e plaats vast te houden in zijn wedstrijd over 40 minuten.

Gijs Pennings had in categorie 6 een vliegende start en wist als 4e de eerste beklimming boven te komen. Door deze goede actie kon Gijs zich twee ronden in de kop van de wedstrijd handhaven. In de derde ronde liet hij zich terugdringen in de groep van 9 kinderen. Toen er aan de kop van de groep versneld werd kwam Gijs op een kleine achterstand te rijden. Door een ronde goed door te rijden wist hij weer aan te sluiten. In de laatste twee rondes ging het tempo omhoog en kwam Gijs op plaats 6 te rijden. In de laatste ronde reed Gijs weg van nummer 7 en door materiaalpech van een andere jongen wist Gijs een knappe 5e plaats uit de strijd te slepen.

In de groep van de oudste kinderen (categorie 7) had Martijn van Doorn weer een goede start. Na de eerste ronde kwam Martijn door met de twee jongens (welke Martijn allebei al een keer verslagen had). De jongens bleven 4 ronden bij elkaar en probeerden om beurten de wedstrijd hard te maken. In de vijfde ronde moest een van de drie jongens afhaken. In ronde 5 en 6 bleven de twee koplopers tempo rijden en zo ging men de laatste ronde in. In het eerste deel van de laatste ronde wist Martijn een geslaagde demarrage te plaatsen. De jongen welke nu op de tweede plaats reed was te moe om nog terug te komen, zodat Martijn met een mooie voorsprong de finish wist te bereiken. Met een verdiende eerste prijs kon Martijn weer naar huis.